Actualitate

Lovitura generalilor (r) Băhnăreanu și Bălăceanu. Vor să preia cu forța controlul tuturor asociațiilor militarilor din România

O uriașă lovitură se pregătește în lumea militară, lovitură dirijată de o mână de generali în rezervă, în frunte cu Neculai Băhnăreanu și Virgil Bălăceanu. Cei doi, de la cârma Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere (ANCMRR), vor să se pună deasupra tuturor asociațiilor și organizațiilor reprezentative pentru militarii activi și în retragere, controlând astfel toate demersurile și luările de poziție a cadrelor militare din România.

Scris de 
 pe data 
16 mai, 2018

Militarii din întreaga țară, membri ai diferitor asociații sau organizații profesionale, fără caracter sindical, sunt revoltați de lovitura încercată de generalul Neculai Băhăreanu și aghiotanții acestuia din conducerea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere (ANCMRR).

În data de 27 aprilie 2018, aceștia au decis în cadrul unei ședințe preluarea de către ANCMRR – prin preşedintele acesteia (Neculai Băhăreanu),  a preşedinţiei FORUMULUI de dezbateri a preşedinţilor Structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă şi în retragere din Sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională din România, în anul 2018.

Precizăm că din acest FORUM fac parte peste 30 de asociații și structuri ale cadrelor militare, care și-au ales în mod direct un președinte, în persoana generalului (r) Nicolae Gropan. Prin această mutare, de la sine putere, gen. (r) Băhăreanu se instalează de unul singur la conducerea FORUMULUI și implicit deasupra tuturor celorlalte asociații reprezentative pentru actualii și foștii militari, asupra cărora ar avea astfel un control deplin. Această tentativă comunistă de preluare nu a fost trecută cu vederea de asociațiile militare, care promit cu luări de poziție ferme.

Din FORUM facem parte peste 30 de asociații. Atunci când s-a constituit, în mod democratic, am ales un președinte și un consiliu director. Acum, dl general Băhăreanu ne calcă în picioarele principiile, voturile, dorința și se autointitulează el președinte, fără ca nici măcar să ne consulte sau să ne informeze. Nu vom tolera așa ceva. Este o lovitură comunistă. Vrea să pună stăpânire peste toate asociațiile, să ne controleze”, ne-a declarat președintele unei dintre asociații.

În zilele următoare se așteaptă o întrunire de urgență a președinților asociațiilor cadrelor militare, care anunță că vor lua poziție față de tentativa ANCMRR de a prelua cu forța FORUM-ul.

 

Actualitate