Actualitate

Ludovic Orban: De 1 Mai, oamenii trebuie să respecte regulile stabilite

Premierul Ludovic Orban a declarat că și de 1 Mai, oamenii trebuie să respecte regulile stabilite pentru evitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Scris de 
 pe data 
30 aprilie, 2020

Oamenii, ca și de Paște sunt convins că vor fi responsabili, că vor respecta regulile și în cazul în care vor ieși, vor ieși astfel încât să nu existe un risc suplimentar de răspândire a virusului. Au fost multe emoții de sărbătoarea Paștelui.

Suntem deja la 10 zile, se vede deja că suntem în regulă. În ciuda temerilor și avertismentelor, până la urmă cooperarea dintre biserici și autorități a dus la eliminarea aproape totală a riscului epidemiologic.

Şi de 1 Mai, oamenii, probabil, vor avea dorinţa de a ieşi mai mult, dar trebuie să respecte regulile care sunt stabilite„, a declarat Ludovic Orban.

După data de 15 mai, autorităţile vor ridica gradual restricțiile pentru care există cel mai mic risc epidemiologic, a mai declarat șeful Executivului.

În primă fază vom ridica acele restricţii pentru care există cel mai mic risc epidemiologic, ridicarea restricţiilor se va face gradual. Vom aştepta o perioadă de timp, cât e perioada, de 14 zile – 15 zile, pentru a vedea dacă sunt efecte privitoare la diseminarea sau răspândirea virusului, după care, evident, vom trece la următoarele măsuri.

De asemenea, trebuie pregătite şi măsuri de protejare, dacă dăm drumul la restaurante trebuie să stabilim nişte reguli şi proprietarii de restaurante vor trebui să se adapteze acestor reguli, la fel şi în cazul unor posibile creşe, grădiniţe„, a declarat Orban.

 

Actualitate