În asemenea condiții, medicii vor decide practic cine să trăiască și cine să moară, neavând resurse pentru a asigura suport medical intensiv pentru toți pacienții.

Acest scenariu a fost readus în prim plan de medicul  Dorel Săndesc, președintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătății, la Europa FM.

„Această contagiozitate foarte mare poate determina un număr mare, pe un interval scurt de timp, de cazuri grave, blocând astfel sistemul ATI. Nu putem exclude, cu atât mai mult în condițiile în care România are sistemul de sănătate cel mai prost finanțat din UE, când ne gândim la procentul din PIB alocat sănătății. Țări precum Italia, Franța, din vestul Europei, au fost îngenuncheate în ceea ce privește sistemul ATI. Există acest risc și la noi”, spune Dorel Săndesc.

Invitat în emisiunea Deșteptarea de la Europa FM, Dorel Săndesc le-a transmis un mesaj celor care nu cred în existența coronavirusului sau compară această infecție cu o răceală:

„Infecția există. Nu reprezentăm nicio forță politică, noi suntem doctori și vedem că există, că poate avea forme grave. Să facem ce știm sigur – să ne protejăm pe noi și pe cei din jur. Este sigur că ajută. Astfel, ne putem păstra libertatea. E aberant, absurd, trist și tragic să revenim la măsuri atât de dure. Nu cred că asta poate fi soluția, și anume să blocăm societatea. Să privim ca o modă anul ăsta să purtăm masca”

(Visited 244 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.