Direcția Generală a Poliției Locale Constanța (DGPL) a transmis că s-au sesizat despre faptul că un bărbat în vârstă de 32 de ani era într-o stare vădită de agitație și adresa cuvinte triviale în public, în zona Gării CFR.

Fiind euforic, bărbatul a fost oprit și a fost percheziționat sumar, iar asupra lui polițiștii au găsit o rolă de foițe tip OCB pentru a confecționa jointuri. Bărbatul le-a declarat polițiștilor că este consumator de etnobotanice de aproximativ 10 ani și își cumpără substanțele de la un adolescent din zona Piața Ovidiu.

În baza informațiilor, polițistii locali s-au deplasat în zona indicată și au efectuat verificări suplimentare. La fața locului a fost găsit un minor în vârstă de 16 ani, care se afla sub efectul substanțelor halucinogene, declarând că este consumator de aproximativ un an și jumătate.

Minorul avea asupra sa 19 bile din hârtie ce conțineau o materie vegetală de culoare galben/verzuie, mărunțită, susceptibile a fi o substanță cu efect psihotrop și o țigară continând aceeași substanță, probe ce au fost ridicate și înaintate organelor judiciare competente“, transmite DGPL.

Polițiștii relatează că minorul era împreună cu mama lui. Femeia le-a declarat agenților că știa despre faptul că fiul este consumator că băiatul se ocupă cu vânzarea de substanțele psihotrope.

DGPL transmite că au fost luate măsurile legale de sancționarea contravențională a bărbatului depsitat inițial pentru încălcarea normelor legale privind ordinea și liniștea publică, precum si sancționarea contravențională a persoanei minore și a mamei sale pentru ca aveau documentele de identitate cu termenul de valabilitate expirat, notificarea Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru clarificarea situației juridice a minorului și s-au întocmit actele premergătoare în vederea înaintării dosarului de cercetare penală către BCCO Constanța.

 

(Visited 250 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.