„Calitatea aerului este monitorizată permanent în municipiu cu ajutorul unui echipament achiziționat de Primăria Constanța prin proiectul european CIVITAS PORTIS.

Echipamentul a fost achiziționat în luna august a anului trecut și de atunci a fost amplasat în mai multe zone ale orașului pentru măsurarea nivelului de noxe.

Până la acest moment, municipiul Constanța se află în limite normale din punct de vedere al calității aerului.

În baza datelor obținute în urma monitorizării permanente se vor putea lua măsurile ce se impun pentru îmbunătățirea constantă și păstrarea în limitele normale a acestor valori”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța.

În filmulețul atașat comunicării, reprezentanții Primăriei spun că în medie valorile sunt normale, recunoscând totuși că se înregistrează și valori crescute ale poluării aerului în anumite intervale ale zilei și ale anului.

Ne este greu însă să dăm crezare celor scrise de reprezentanții Primăriei, atâta timp cât Constanța este unul dintre cele mai sărace orașe din România la capitolul parcuri și spații verzi. În același timp, municipiul Constanța este unul dintre cele mai aglomerate în ceea ce privește traficul auto, mai ales pe timpul verii.

 

(Visited 640 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.