Actualitate

O asistentă de la Serviciul de Ambulanță a murit la o săptămână după ce a fost confirmată cu COVID-19

O asistentă în vârstă de 48 de ani de la Ambulanța Ineu (judeţul Arad) a murit la o săptămână după ce a fost confirmată cu COVID-19, ea având și o boală autoimună. Alţi nouă angajaţi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) sunt infectaţi în prezent.

Scris de 
 pe data 
27 octombrie, 2020

Directorul SAJ Arad, Raveca Nicoară, a declarat marţi, pentru Agerpres, că asistenta care „a căzut la datorie” lucra la substaţia din oraşul Ineu.

„Săptămâna trecută, luni, a fost confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2, marţi a fost internată, dar evoluţia a fost nefavorabilă. Din păcate, ieri (luni – n.r.) a decedat. Colega noastră avea şi o boală autoimună”, a declarat Raveca Nicoară.

Ea a precizat că acesta este primul deces cauzat de noul coronavirus în cadrul SAJ Arad.

„În prezent, mai avem nouă angajaţi care sunt confirmaţi pozitiv. Este vorba de personal TESA, care s-a infectat de la IT-istul nostru, conform anchetei epidemiologice, dar şi de medici şi asistenţi ambulanţieri, adică personal operativ.

Toţi angajaţii noştri sunt echipaţi corespunzător, se protejează, astfel că e greu de spus, în cazul personalului operativ, dacă au contractat SARS-CoV-2 în timpul serviciului sau în afara programului de lucru”, a mai spus directorul SAJ Arad.

Actualitate