Lacrimi, panică, hărmălaie, camere de filmat – totul în bucătăria unei tinere gospodine din cartierul constănțean Coiciu. Petronela Hausuaif (31 de ani) s-a trezit în casa ei cu o echipă de inspectori OPC, în frunte cu șeful acestora, Horia Constantinescu. „Au dat buzna pur și simplu! Am țipat, am scăpat și ouăle pe jos, că mă pregăteam să fac o omletă cu cartofi prăjiți, pentru ăla micu‘“, povestește Petronela.

Având soțul navigator, tânăra spune că se descurcă greu cu gătitul, curățenia, creșterea/educarea copilului și în general cu toate treburile casnice, dar nu s-a gândit niciodată că va fi amendată de OPC. „Când să mai stau și pe Facebok, când să gătesc, când să mai spăl… Când să le mai fac pe toate!?“, se plânge gospodina.

Constantinescu spune că a aflat chiar de la copilul Petronelei, un puști rotofei în vârstă de 6 ani, despre condițiile în care mămica lui îi gătește. „Noi veneam de la un alt control și ăla micu plângea în fața blocului, ținând în mână o pugă mare cu cipsuri. Am crezut că l-a bătut careva, dar grăsuțul ne-a povestit că nu vrea să urce în casă pentru că mamă-sa îi va da iar să mănânce cartofi prăjiți cu ouă și că el vrea la Mec. Deja era o treabă suspectă, i-am mai pus câteva întrebări și apoi am decis că e cazul să intervenim“, a declarat Constantinescu.

În frigiderul din bucătăria Petronelei, inspectorii OPC au găsit zeci de pungi cu cartofi congelați, o cutie cu lapte din 2016, un castron cu o zeamă subțire și ușor verzuie, despre care femeia a spus că e compoziție pentru clătite, un ou crăpat, două lămâi mucegăite, un cotor de salam aproape negru și câteva sticle cu diverse sucuri.

De asemenea, pe blatul din bucătărie, aragaz și chiuvetă erau ambalaje de produse și urme evidente ale unei tentative eșuate de gătit. Totodată, pe masă era un laptop pe care rula un clip de pe Youtube al Jamilei, care explica cum se bat ouăle corect.

Gospodina a fost amendată cu 2.000 de lei pentru condițiile mizere din bucătărie și produsele expirate din frigider. Totodată, pentru că își îndoapă copilul cu junkfood și cartofi prăjiți, sub atenta supraveghere a lui Horia Constantinescu, care este și fost patron de restaurant, Petronela a fost pusă să gătească o ciorbă. Pentru degustare, șeful OPC l-a chemat pe fostul său angajat, chef Florin Dumitrescu (ăla cu plete). Bineînțeles, după ce a sorbit o lingură de ciorbă, de nervi, a aruncat cu farfuria pe jos, apoi s-a aruncat de la geam.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 3.409 times, 3 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.