Fără a da detalii concrete legate de majorarea pedepselor, Orban a mai spus că OUG vizează și introducerea unei noi infracțiuni care ar viza omiterea de date în cadrul anchetei epidemiologice.

Guvernul a mai adoptat o serie de măsuri privind impactul epidemiei coronavirus asupra companiilor, printre acestea figurând suportarea a 75% din plata șomajului tehnic.

Potrivit unui comunicat al Guvernului s-au aprobat trei ordonanțe de urgență:

ORDONANȚĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2;
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind unele măsuri fiscal bugetare;
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal;

A mai fost aprobată și o Hotărâre de Guvern privind aplicarea prevederilor Legii nr.19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

De asemenea, a fost aprobată o Hotărâre privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea cheltuielilor pentru carantină şi pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii.

 

(Visited 149 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.