În permanență am fost în contact cu toate autoritățile publice, inclusiv cu prefectul, care a fost la fața locului încă de la ora 16:00. În momentul în care am văzut că lucrurile încep să degenereze, că presiunea crește, am discutat personal cu prefectul și i-am spus că dacă lucrurile vor degerana, dacă nu reușim să avem un moment când tensiunea aceasta, când atacurile forțelor de ordine nu încetează, vom ajunge la restabilirea ordinii publice în zonă.

Dânsa a spus că este pregătită să intervenim pentru restabilirea ordinii publice, i-am adus în atenție acest lucru, am fost la fața locului împreună tot timpul, am văzut despre ce este vorba. Și atunci pot să spun că s-a luat decizia pentru a avea un ordin de restabilire a ordinii publice… (Moderator: Ora 23:00?) Nu! Ce vă povestesc aici a fost în jurul orelor 20:00. Sunt documente operative, se poate verifica, a dezvăluit maiorul Laurențiu Cazan, coordonator al jandarmilor, la TVR.

Declarația lui Cazan contestă cele spuse de Marius Militaru, purtător de cuvânt al Jandarmerie Române, sâmbătă, anume că, decizia privind evacuarea Pieței Victoriei a venit la ora 23:11, atunci când s-au luat și măsuri în acest sens. Reprezentanții Jandarmeriei precizau, tot atunci, că au acționat „defensiv”, notează Digi24.

Mai mult, potrivit maiorului, jandarmii prezenți la protest nu au folosit toate grenadele pe care le-au avut la dispoziţie, iar cele utilizate nu prezintă riscuri.

Nu le-am folosit pe toate pe care le-am avut la dispoziţie, cum se vehicula. (…) Această muniţie nu este letală, e în dotarea noastră, avem dreptul să o folosim. Este achiziţionată în baza anumitor criterii, cerinţe de la firme specializate, care au aviz pentru comercializarea acestor produse. (…) Noi le folosim şi pe timpul acţiunilor noastre de pregătire„, a argumentat Laurențiu Cazan, menționând că intenția Jandarmeriei nu a fost aceea de a face rău populației.

 

(Visited 458 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.