Proiectul de lege prevede înăsprirea acțiunile aplicate persoanelor care nu permit persoanelor cu handicap să beneficieze de drepturile ce li se cuvin.

Mai exact, cei ce parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap fără să aibă acest drept vor risca, dacă măsurile prevăzute de proiectul de act normativ vor ajunge să se aplice, să primească amenzi consistente, ce vor putea ajunge până la 10.000 de lei, informează avocatnet.ro.

Pe lângă amendă, șoferilor li se vor ridica și mașinile, ceea ce înseamnă alte costuri pentru recuperarea eu.

Documentul prevede că se va sancționa “parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei – 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

În prezent, ocuparea unui loc destinat persoanelor cu handicap fără a avea acest drept poate aduce șoferilor amenzi de până la 2.000 de lei.

Dacă măsurile propuse de parlamentarii români vi se par aspre, ar trebui să știți că, în Grecia, blocarea rampelor de trecere destinate persoanelor cu handicap sau parcarea în locuri destinate persoanelor cu handicap se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

 

(Visited 1.041 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.