„După emiterea ordonanței militare 3, vom impune restricția și între orele 6 și 22. Cetățenii vor avea posibilitatea să iasă din casă pentru a merge la muncă, pentru a face cumpărături necesare, pentru a face analize medicale urgente, se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, pentru plimbarea animalelor de companie.

Cu privire la persoanele peste 65 de ani: snt cei mai vulnerabili, pentru a-i proteja, se va institui această interdicție de a ieși de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval în care să se poată deplasa pentru a-și cumpăra ce au nevoie, pentru plimbare.

Ne facem un obiectiv ca aceștia să poată fi serviți aproape exclusiv în acest interval, la magazine”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Principalele declarații:

  • Dacă până la emiterea ordonanţei, care va fi prezentată de ministru în cursul serii, interdicţia ieşirii era între 22.00 şi 6.00, după emiterea ordonanţei militare vom impune restricţia între 6.00 şi 22.00.
  • Cetăţenii vot avea posibilitatea să iasă din locuinţă pentru a merge la lucru, pentru a-şi acizţiona bunuri. Pentru a se duce la analize medicale urgente care nu pot fi cumpărate prin telemedicină.
  • Se va permite deplasarea în jurul locuinţei pentru mişcare, pentru plimbarea animalelor de companie. Vor exista limitări ale deplasării cetăţenilor pe parcursul zilei.
  • S-a rostogolit o informaţie neadevărate referitoare la persoanele de peste 65 de ani. Pentru a-i proteja, se va institui această interdicţie de a ieşi de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval orar în care se vor putea deplasa şi ne vom asigura de servirea aproape exclusivă a acestora în magazine pentru a-şi cumpăra ce au nevoie. Modul în care a fost prezentată măsura nu e corectă. Ministrul de Interne va prezenta conţinutul ordonanţei
(Visited 671 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.