ȘLĂPAR – pseudo-turist, cu aere de om înstărit, care odată ajuns pe litoral, indiferent de ceea ce face și unde se deplasează, nu renunță la șlapi și nu își curăță nisipul de pe picioare (acesta este păstrat cu sfințenie ca, la întoarcerea acasă, vecinii să vadă dovada clară a vizitei pe litoral).

Cei doi șlăpari, Ninel și Mimiruna Găufachiorself au venit pe litoral tocmai din Botoșani. Precum mulți alții, cei doi au ales ca în acest an să doarmă în mașină, pentru a economisi bani de fripturi și hamsii în Satul de Vacanță. Mai mult decât atât, soții au reușit o performanță inedită, dar nu foarte greu de egalat acum că s-a întâmplat: de 24 de ore sparg semințe non stop pe o plajă din Mamaia, stând fix în acelați loc.

„Ănpușcăm doi epuri cu aceași prajtie“, spune Ninel. „Ne și bronzăm, că ăsta e scopul care am venit aicea și facem și ce ne place cel mai mult să facem atuncea cănd nu facem nimica – să spargem sămânță!“.

Bărabtul spune că nu mai știe când a început spargerea, ci doar că, la scurt timp i s-a alăturat și soția, având la ea patru pungi cu semințe de floarea soarelui. Cei șase copii ai cuplului lucrează în ture pentru a menține activă aprovizionarea cu semințe.

Deși în jurul lor s-a creat o mizerie de nedescris, toți cei prezenți pe plajă îi încurajează în acest maraton al nesimțirii crase.

(Visited 734 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.