Eveniment

Polițist local, amenințat de un PSD-ist că va fi dat afară dacă îl amendează. „A zis că vorbește el cu șeful și cu Decebal“. VIDEO

Sorin Lucian Ionescu (foto stânga). Captură video cu botul mașinii la mai puțin de 2 metri de trecerea de pietoni. (foto dreapta).

Fost jurnalist și realizator tv, actualmente membru al PSD Constanța, Sorin Lucian Ionescu a fost amendat de un polițist local. Încercând să scape de amendă, Ionescu l-ar fi amenințat pe agent că va vorbi el cu șeful său și cu „Decebal“, făcând referire la primarul Constanței, Decebal Făgădău. Pentru că a fost depusă o plângere pe numele său, polițistul care a aplicat amenda va fi audiat disciplinar de către șefii săi.

Scris de 
 pe data 
30 septembrie, 2019

Întâmplarea a căpătat amploare în cursul săptămânii trecute, după ce Sorin Lucian Ionescu a postat pe Facebook faptul că a fost amendat de un agent al Poliției Locale Constanța în timp ce aștepta să-și ia copilul de la școală. Ionescu oprise la mai puțin de 25 de metri de trecerea de pietoni, chiar la aproximativ doi metri de marcaj, în fața Școlii Spectrum de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu.

După ce a fost amendat, Sorin Lucian Ionescu, care deține și funcția publică de președinte în cadrul consiliului de administrație al RAEDPP Constanța, este agajat la RAJA Constanța și responsabil de relații mass-media în cadrul PSD Constanța, a reacționat acuzând Poliția Locală și pe agentul care l-a amendat de un mod „discreționar și nemernic“ de a-și face treaba.

Agentul PULBERE de la Poliția Locală a venit acum câteva zile, ca hoții și, dintre sute de catarge oprite să-și ia copii de la școală, preț de 5 minute, m-a ales pe mine să mă ardă, că oprisem pe prima bandă. Alții opresc pe a doua, în stația de autobuz sau chiar pe trecere, după cum se vede în imagini. 

După ce i-am depus reclamație, de o săptămână n-a mai venit Pulbere să-i șicaneze pe bieții părinți. S-o fi dus să vadă adevăratele grozăvii, din restul orașului. Dar amenda mea rămâne. Băi, dacă a fost să mă sacrific eu pentru asta, ca să lase oamenii în pace, aflați într-o situație FĂRĂ REZOLVARE, chiar merită!“, scria Sorin Lucian Ionescu.

scroll mai jos pentru video 

Potrivit polițistului local Alexandru Pulbere, lucrurile au stat diferit. Contactat de Constanța de Azi, agentul a povesit și varianta sa, considerând că Ionescu a deformat adevărul.

M-am dus la mașina dumnealui, m-am prezentat și l-am rugat să-mi prezinte documentele. A spus că nu le are la el, dar m-a întrebat dacă nu îl recunosc, spunându-mi că este director, dar nu am reținut unde. Pentru că nu avea actele, i-am spus că mă duc să-l verific în baza de date și că îl voi sancționa pentru oprire neregulamentară.

Agentul povestește că Sorin Lucian Ionescu a venit la autospeciala de poliție unde a început să amenințe. „În timp ce-l verificam, a venit și a spus că dacă îl amendez mă dă afară. A spus că vorbește el cu șeful meu și cu Decebal (primarul Constanței – n.r.). Apoi l-a întrebat pe colegul meu dacă așa se procedează, care i-a răspuns că ar fi procedat la fel. Apoi domnul Ionescu a replicat că el oricum mă dă afară“, a povestit polițistul.

Ca urmare a amenințărilor primite, polițistul s-a gândit să filmeze conversația care a urmat, după ce Ionescu s-a retras la mașina sa.

 

Într-adevăr, în urma amenzii de 290 de lei primită de Sorin Lucian Ionescu, agentul va fi audiat disciplinar, însă consideră că nu a greșit cu nimic și că doar și-a făcut datoria. Pesedistul neagă acuzațiile și susține că a fost o țintă a polițistului, pe care îl consideră un element problemă.

 

Eu nu puteam să-i spun așa ceva, pentru că știu toate precedentele inițiale cu asemenea cazuri. Dimpotrivă, am vorbit foarte frumos cu el, l-am rugat să aibă înțelegere pentru că noi oprim la școală trei minute pentru că ne luăm copiii, nu ca să depunem un bilet la pariuri. El m-a chemat la mașină… Eu coborâsem să o iau pe fata mea. El e un element problemă, face ambiții cu șefii lui pentru că, probabil, vrea să demonstreze ceva. I-a cășunat pe mine, iar bănuiala mea e că mă știa de la televizor și am fost o țintă mai spectaculoasă. Eu nu o să contest amenda, eu am contestat felul discreționar în care a aplicat-o.“, a declarat Ionescu pentru Constanța de Azi.

De asemenea, nu este prima dată când Pulbere a îndrăznit să amendeze oameni cu relații ai Constanței, fiind nevoit să răspundă în fața șefilor pentru asta. El a mai fost audiat disciplinar după ce a dispus ridicarea mașinii, parcată neregulamentar, ce aparține unuia dintre șefii de la Confort Urban, firmă din subordinea Primăriei Constanța. Cineva a dat un telefon, iar mașina, care era în plin proces de ridicare, a fost lăsată unde era.

Alexandru Pulbere, care deține gradul de inspector principal, spune că va depune plângere împotriva lui Sorin Lucian Ionescu pentru calomniere și, mai ales, pentru că, spune el, nu este normal ca indivizii cu relații din Constanța să poată încălca legile și regulile, iar polițiștii locali să fie trași la răspundere pentru că au îndrăznit să-i deranjeze.

 

Actualitate