Eveniment

Polițiștii din MAI cer schimbarea denumirii Poliției Locale în Garda Publică. „Polițiștii locali sunt gardieni publici”

Revoltă în MAI după ce un polițist de la Rutieră a fost umilit de un polițist local. 8000 de polițiști au semnat o petiție prin care cer schimbarea denumirii Poliției Locale în Garda Publică.

Scris de 
 pe data 
9 noiembrie, 2019

Este furtună în Poliție după scandalul public de săptămâna trecută din sectorul 1 al Capitalei, când un polițist rutier a fost umilit în stradă de un agent al Poliției Locale care a refuzat să-i prezinte documentele și și-a mobilizat și șefii pentru a scăpa de amendă.

După ce superiorii rutierului și-au lăsat subalternul expus presiunilor și chiar au intervenit pentru agentul local, polițiști din întreaga țară s-au mobilizat pentru a curăța imaginea acestei forțe.

8 000 de persoane au semnat o petiție care ar urma să ducă la schimbarea denumirii Poliței Locale în Garda Publică. Inițiatorul petiției a redactat chiar și proiectul de lege care ar urma să fie depus la Parlament.

Cei care susțin această inițiativă vor să existe o diferențiere mai clară între cele două forțe de ordine publică, pentru ca cetățenii să înțeleagă mai bine ce atribuții au cele două tipuri de politiști și ce servicii prestează pentru comunitate.

„Majoritatea polițiștilor locali sunt foștii gardieni publici. Așa ar trebui să se numească în continuare”, comentează un reprezentant al polițiștilor din MAI.

Actualitate