Timp Liber

Premieră în România. „Lacul Lebedelor“ se joacă pe lac, în orașul Ovidiu. Acces gratuit

Orașul Ovidiu va fi gazda unui eveniment cultural de excepție ce va avea loc în premieră în România. Spectacolul „Lacul Lebedelor“ va fi jucat pe scena amenajată pe Lacul Siutghiol.

Scris de 
 pe data 
20 iunie, 2019

Cadrul natural descris, în care un stol de lebede apare pe malul apei, va fi creat pentru prima dată în România, chiar pe lac. Scena amplasată pe apă se va transforma într-un tărâm de basm, iar lebedele, care simbolizează iubirea eternă, își vor recăpăta înfățișarea umană, vor dansa și vor vrăji publicul.

Coregrafia îi aparține lui Mihai Babușka, după L. Ivanov – M. Petipa. Scenografia este semnată de Adriana Urmuzescu, iar asistență coregrafie – Corina Dumitrescu şi Monica Cherecheş. Muzică – Piotr Ilici Ceaikovski.

Spectacolul ”Lacul lebedelor” reprezintă o capodoperă a baletului coregrafic clasic, libretul acestuia fiind foarte cunoscut în întreaga lume. Baletul a fost pus în scenă pentru prima dată, în anul 1877 în Moscova, la renumitul Teatru Balşoi. Muzica apartine marelui compozitor rus Piotr Ilici Ceaikovski, iar libretul este semnat de V. Beghicev și V. Geltzer.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 22 iunie, de la ora 21.00, pe scena de pe lac (parc Faleză Ovidiu), iar accesul publicului este gratuit, la eveniment fiind așteptați locuitorii orașului și nu numai.

La inițiativa primarului oraşului Ovidiu, George Scupra, autoritatea publică locală a semnat un contract de colaborare cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”. În baza acestei colaborări, anul acesta vor fi demarate în comun o serie de evenimente culturale, pe scena debarcaderului de pe lacul Siutghiol.

Distributia spectacolului de sâmbătă:
Odette – Odile – Mayu Takahashi (Japonia)
Printul Siegfried – Stewart Douglas (Australia)
Rothbart – Ryan Brown (Anglia)
Regina mama – Cecilia Ursul
Prietenii printului – Daia Kashiwaba (Japonia), Keito Shimomura(Japonia)
Pas de trois – Yuria Soeta (Japonia), Mizuki Kubota (Japonia), Daia Kashiwaba (Japonia)
Wolfganng – Gelu Rapa
Lebede mari – Irene Tomassetti (Italia), Andrada Ion
Lebede mici – Marie Garnier (Franta), Saki Goda (Japonia), Catalina Iliescu, Yuria Soeta (Japonia)

 

Actualitate