Un nou val de critici aspre s-a îndreptat către pagina de Facebook a preotului Eugen Tănăsescu, care a postat o explicaţie sfidătoare la adresa a sute de mii de români, indignaţi de prezenţa maşinilor de lux în care şi-au făcut apariţia ierarhii care au asistat la slujba de sfinţire a Catedralei Neamului.

Pentru cei care comentează că Merțanele popilor… etc. V-ați întrebat vreodată de ce oamenii serioși nu discută despre mașinile astea? Simplu… sunt mașini puse la dispoziție de SPP. Așa că nu-s mașinile popilor ci ale STATULUI.

Știu, sunteți invidioși că nu apucați și voi o tură cu ele. Pe surse… sunt blindate“, a scris preotul Tănăsescu, bineînţeles, fără să revină cu un comentariu şi să explice de ce capii Bisericii Ortodoxe Române (BOR) au nevoie de maşini blindate.

Reacţiile nu au întârziat să apară, iar zeci de oameni i-au atras din nou atenţia preotului de faptul că acţiunile sfidătoare şi opulente ale şefilor săi sunt în detrimentul imaginii BOR.

Indiferent ale cui sunt (n.r. – maşinile de lux), din punctul meu de vedere, nu e bine! Sunt un om care merge la biserica, nu sunt angajat, am propria firma, imi permit, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa dau o anumita educatie copiilor mei, dar intr-o tara in care 3 milioane de oameni traiesc din pensie medicala sau salariu minim, aparitia masinilor de peste 100 000 de euro nu are cum sa creeze o impresie buna! L-ati vazut pe Papa de la Roma, la vizita in Armenia, cum se plimba in Logan? I-a fortat SPP-ul sa ia masinile alea? Hai sa fim seriosi, ar fi putut refuza si sa ia niste masini mai domestice…. E un exemplu prost ce fac ei!“, a scris un cititor.

Într-adevăr, la manifestații de amploare mașinile SPP escortează mașinile unor ierarhi.
Însă există într-adevăr doi ierarhi (ar trebui să mă bucur că nu sunt decât doi) care au mașini exagerat de scumpe:
– Preafericitul Daniel – Mercedes Maybach S600 – la vreo 200.000 de euro,
– Preasfințitul Ciprian al Buzăului – Volswagen Pheaton – o afacere proastă, dar la momentul achiziției a costat în jurul a 100.000 de euro.

Ar trebui ca dumneata să le amintești și acestora că înainte de a fi episcopi sunt călugări, adică niște oameni care și-au asumat sărăcia atunci când au intrat în cinul monahal, și că genul acesta de opulență și desfrânare este taxat la sânge de cei care se opun Bisericii“, se arată într-un alt comentariu.

„Și aurul de pe, preoți tot de la SPP? Întreb pentru un prieten“, întreabă o altă persoană.

Mai multe reacţii şi comentarii AICI.

 

(Visited 4.367 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.