Kovesi a mai spus, într-o intervenție la Digi 24, că procedura nu a fost finalizată și că nu a fost astăzi la Bruxelles, astfel încât nu știe cum s-a votat și nu poate confirma dacă ambasadorul României la UE s-a pronunțat în favoarea ei, la solicitarea președintelui Iohannis.

Această procedură nu este finală, va trebui să fie oficializată. Cred că este o recunoaștere a activității întregului sistem de justiție. În egală măsură cred că este o reușită a tuturor românilor care în ultimii ani au susținut lupta anticorupție și au apărat statul de drept, în special atunci când au fost momente mai dificile.

Cred că acest vot, la fel ca cel din Parlamentul European, este un vot de încredere, de susținere a unei societăți, a unei societăți care a sprijinit justiția și valorile europene și fără ajutorul căreia nici eu nu aș fi reușit. Dacă se va finaliza, sper să reprezinte pentru toți procurorii un îndemn să continue lupta anticorupție”.

De asemenea, întrebată cum comentează acuzațiile aduse de premier și PSD, Kovesi a spus că ”este o zi prea frumoasă pentru justiția din România ca să intru în dezbateri cu politicieni care ne atacă”.

Întrebată când a discutat ultima oară cu președintele Klaus Iohannis, Kovesi a declarat: ”Nu am discutat nici cu președintele, nici cu premierul, nici cu ambasadorul despre mandatele care se dau în COREPER. Nu am fost astăzi la Bruxelles ca să știu cum s-a votat”.

Am văzut că a fost o discuție cu privire la vot, nu am niciun fel de informații oficiale. Pentru mine a fost importantă susținerea a mii și mii de oameni. Din acest punct de vedere, România m-a susținut”, a mai spus fosta șefă a DNA.

Laura Codruța Kovesi a fost votată joi pentru funcția de procuror european șef în COREPER. Decizia a fost luată cu 17 voturi din 22. Votul vine în condițiile în care premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri seară că Guvernul României a dat însă mandat reprezentantei țării noatre în COREPER să voteze împotriva fostei șefe DNA.

Potrivit unor surse Digi 24, reprezentantul României în COREPER, Luminița Odobescu, ar fi votat pentru Kovesi în ciuda mandatului dat de Dăncilă.

 

(Visited 91 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.