Proiectul presupune însă și desființarea locurilor de parcare de pe cele două bulevarde, 1200 la număr, într-un oraș și așa deficitar la acest capitol. Cetățenii care parcau pe Lăpușneanu sau 1 Decembrie sunt anunțați că își vor putea lăsa mașinile pe terenuri „pe care se vor construi parcări subterane și supraterane. Când și unde, deocamdată nimeni nu spune….

Primăria Constanța anunță că „infrastructura de transport aferentă bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu va deveni mai prietenoasă cu mediul, prin implementarea unui proiect cu fonduri europene”, iar lucrările vor începe în perioada imediat următoare, durata de execuție fiind de18 luni.

Municipalitatea avertizează că în aceast timp locuitorii orașului se vor confrunta cu disconfortul generat de activitatea de șantier. De asemenea, „1200 de locuri de parcare vor fi relocate pe terenuri pe care care se vor construi parcări subterane și supraetajate”

„Prin acest proiect se urmărește creșterea calității și atractivității serviciului de transport public local și încurajarea mijloacelor de mobilitate activă, respectiv deplasarea pietonală și cu bicicleta. Vorbim despre 140.000 mp de carosabil, 40.000 mp de trotuare, 8 km de piste de biciclete și 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public. Se va monta mobilier urban inteligent alimentat de energie solară prevăzut cu senzori pentru măsurarea calității aerului, se vor amplasa sisteme de informare cetățeni cu mesaje variabile. Stațiile de transport public vor fi modernizate. Zona va beneficia de o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, treceri pentru pietoni iluminate smart, spații verzi și sistem de irigații”, se arată în comunicatul Primăriei Constanța.

(Visited 1.295 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.