Administraţie

Primarul Florin Chelaru i-a vizitat pe vârstnicii care beneficiază de serviciile Unității de Îngrijire la Domiciliu pentru Persoanele Vârstnice din cadrul Primăriei Năvodari

9 vârstnici din orașul Năvodari beneficiază de serviciile Unității de Îngrijire la Domiciliu pentru Persoanele Vârstnice din cadrul Primăriei Năvodari.

Scris de 
 pe data 
22 aprilie, 2022

Zilnic, îngrijitorii îi vizitează pe aceștia, le fac cumpărăturile, le fac de mâncare și curățenie în casă, stau de vorbă și îi ajută ca singurătatea și bătrânețea să nu mai fie atât de împovărătoare.

„Domnul Zamfir, la cei 89 de ani ai săi, este un om cu o poftă de viață, dar și de vorbă, extraordinară. Te copleșește cu amintirile, cu poveștile și experiențele sale de viață. Fost lup de mare, poartă cu  demnitate povara anilor și își face chiar și planuri de viitor. Nu este căsătorit, nu are copii, iar singurul său frate locuiește în Constanța și nu mai poate de ceva vreme să îl viziteze din cauza problemelor de sănătate.

Doamna Vasilica are 63 de ani și este încadrată în gradul handicap grav și nu poate ieși singură din casă. Deși se mișcă foarte greu, am găsit la dânsa acasă o locuință de o curățenie impecabilă. Este plăcută la vorbă, povestește cu drag despre fata dânsei care este stabilită în Italia.

Amândoi însă, atât domnul Zamfir, cât și doamna Vasilica, se luptă probabil cu cea mai apăsătoare „boală” a bătrâneții: singurătatea. Nu au pe nimeni aproape să aibă grijă de ei, iar starea de sănătate nu le mai permite să se descurce singuri cu problemele cotidiene.

Am fost bucuros însă să văd cum oameni inimoși și buni profesioniști, colegele mele de la Unitatea de Îngrijire la Domiciliu pentru Persoanele Vârstnice din cadrul Primăriei Năvodari, au grijă de ei și nu numai. Sunt 9 vârstnici în total în Năvodari, care beneficiază zilnic de ajutorul îngrijitorilor noștri, de la companie, comunicare, menaj, spălătorie, cumpărături și gătit, până la deplasări la spital.
Este evident că acest serviciu este de un real ajutor persoanelor vârstnice și am dispus angajarea de noi îngrijitori pentru a putea extinde sprijinul nostru pentru cât mai mulți bătrâni cu nevoi speciale.
Le mulțumesc colegelor de la Asistența Socială, le mulțumesc doamnei Vasilica și domnului Zamfir pentru poveștile lor, pentru sfaturile oferite și le doresc tuturor vârstnicilor sărbători binecuvântate și multă sănătate!”, a transmis primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, pe pagina sa de Facebook.

Actualitate