Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Constanța a înaintat o nouă cerere pentru autorizarea mitinglui ce inițial ar fi trebuit să se desfășoare miercuri, pe 14 martie.

Comisia primăriei ne-a invocat articolul 5 din legea 60 (…) Practic, în sediul IPJ Constanța funcționează două instituții ce sunt considerate obiective militare. Din această cauză ni s-a spus că nu putem picheta în fața sediului“, a declarat pentru Constanța de Azi, Vasile Zelca, liderul de sindicat al polițiștilor constănțeni.

Potrivit șefului SNPPC Constanța, a fost întocmită o nouă cerere pentru autorizarea protestului, ce se va desfășura acum pe bulevardul Mamaia, trotuarul dintre străzile Nicolae Bălcescu și Nicolae Iorga.

Estimăm prezența a aproximativ 50 de polițiști, dar având în vedere situația, este posibil să fim mai mulți“, a mai adăugat Zelca.

Pentru că a fost nevoie de un termen de 48 de ore pentru notificarea Jandarmeriei, mitingul se va desfășura joi, 15 martie, între orele 16.00 – 17.30.

Polițiștii constănțeni protestează împotriva lipsei transparenței decizionale din ultimă perioadă, legată de “reorganizarea structurală” a poliției municipiului Constanta, la care se adaugă și faptul că legea 153 din 2017 nu se aplică și pentru familia ocupațională din care Poliția Română și Poliția de Frontieră fac parte.

De asemenea, polițiștii constănțeni vor participa și la mitingul național de la București, anunțat pentru 24 martie, între orele 10.00 – 14.00.

 

(Visited 357 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.