Vineri, fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, s-a prezentat la poliţie după ce procuroarea care o acuză de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă (în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa) i-a interzis să iasă din ţară şi să mai vorbească cu presa.

Ambasadorul Canadei în România, Kevin Hemilton a scris pe contul său de twitter că este tulburat de interdicţiile impuse lui Kovesi, iar ambasadoarea Olandei la Bucureşti Stella Ronner-Grubačić, a redistribuit mesajul omologului său.

De asemenea, ambasada Republicii Slovenia a scris pe contul său de twitter că citez “urmărește îndeaproape evoluția procedurilor împotriva doamnei Laura Codruța Köveși, fostul procuror-șef DNA, care a luptat cu determinare împotriva corupției și ale cărei merite au fost recunoscute de mai multe ori la nivel european”.

Pe lângă imposibilitatea de a ieşi din ţară şi a se prezenta regulat la Poliţie, Laura Codruţa Kovesi nu mai poate activa ca procuror la Parchetul General.

Ea a declarat după prima vizită la Poliţie în calitate de inculpate că restricţiile au legătură cu decizia de a candida pentru postul de procurer şef al Uniunii Europene.

Sunt un procuror care, timp de 24 de ani mi-am făcut treaba, am dovedit că activitatea mea profesională am luptat în mod eficient. Sunt un procuror care a reușit să inspire teamă celor care vor să fure liniștiți în România”, a declarat Laura Codruța Kovesi, la ieșirea din sediul Secției 18 de Poliție din Capitală.

O să vedem care va fi finalul, dacă tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă va afecta procedura. E evident și mi-e clar că tot ce s-a întâmplat în ultimele luni are legătură cu participarea mea în procedură. Se încearcă prin orice mijloace oprirea mea de a ocupa funcție”, a mai spus Kovesi.

 

(Visited 163 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.