Am rescris vrând să redau ce n-a putut spune Preda din cauza cenzurii comuniste. Preda spune într-un interviu că Niculae e el, iar eu nu puteam să-l las atunci activist de partid și i-am schimbat traseul”, spune Gulea.

Potrivit regizorului, inclusiv traseul lui Ilie Moromete este schimbat în final. Horațiu Mălăele aduce o perspectivă diferită rolului, așa cum si Dinică ar fi fost alt Ilie Moromete, spune regizorul, care nu se teme însă de o rezervă a spectatorilor în aceasta direcție.

Când a stat (n.r. – Victor Rebengiuc) față în față cu tânărul care-l juca pe Niculae, a zis ca nu se mai poate să-l joace el pe Ilie Moromete fiindcă sunt ca bunic și nepot acum. I-a scris lui Mălăele să nu se teamă că e cel mai bun. Apoi a venit în prima zi de filmări pe platou și ne-a dat binecuvântarea lui. A fost un moment foarte emoționant”, povestește Gulea.

E foarte greu să filmezi în România din lipsa infrastructurii și a banilor. La Moromeții 1 am filmat 3 luni, iar la partea a doua a trebuit sa filmez doar treizeci de zile zile“, spune Gulea.

Pentru interviul complet și video, click AICI

 

(Visited 338 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.