La începutul anului vizele pentru Canada au fost ridicate, iar acest fapt a încurajat o mulțime de romi din România și din alte state vecine să își încerce norocul la cerșit și peste ocean.

City News a realizat un reportaj despre proaspăt veniții cerșetori care susțin că sunt „refugiați din Europa de Est” unde au fost deseori persecutați.  

Multe dintre femeile cu care am stat de vorbă spun că sunt din România, mai exact de etnie romă. O cerșetoare pe nume Adelina ne-a spus că are doar 21 de ani și caută să obțină azil în Canada, după ce și-a lăsat acasă și fetița de 3 ani în Craiova.

Ea susține că familia îi este discriminată în țara ei din motive etnice și că nu sunt lăsați să meargă, de exemplu, într-un restaurant. De asemenea, femeia a afirmat că își dorește să meargă la școală și să își auducă și copilul la școală în Canada”, notează City News.

De la 1 decembrie 2017 vizele către Canada au fost ridicate. Așa au ajuns acolo cei mai mulți dintre cerșetorii intervievați.

Totuși, publicația notează că nu toți romii care vin în Canada ies la cerșit, unii dintre ei încearcă să obțină actele necesare pentru a munci și locui legal și se străduiesc să se integreze.

 

(Visited 507 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.