Nu râdeți, bine că nu are sediul social în Cipru, Panama sau în Insulele Azore, așa cum au multe cluburi, că se trezeau ăia că au câștigat Cupa României la fotbal fără să știe.

Cert este că Gheorghe Hagi a simțit să îndrepte aceste rușine, că Viitorul joacă la Ovidiu, transmițând presei un comunicat de presă, pe care îl redăm integral mai jos:

„În urma articolelor apărute în Gazeta Sporturilor și Prosport, cu referire la faptul că Viitorul a adus la Ovidiu Cupa României, se impun următoarele precizări:

– FC Viitorul își are sediul social în Constanța, pe bulevardul Mamaia nr. 208, iar la Ovidiu doar ne desfășurăm activitatea, în condiții foarte bune, într-o bază privată, pentru că acolo s-a putut construi.
– Suntem campionii Constanței prin titlul cucerit în 2017 și câștigătorii Cupei României în 2019 și avem 22 de titluri naționale cu categoriile U9-U19, toate obținute pentru Constanța!
– Am făcut cinste Constanței prin aceste performanțe care au dus la participări succesive în cupele europene, Champions League și Europa League.
– Sperăm ca astfel de greșeli, voite sau nu, să nu se mai regăsească în articolele pe care le publicați și prin care se creează confuzie în rândul constănțenilor și al suporterilor în general.
– NOI SUNTEM CAMPIONII CONSTANȚEI!”

Să recapitulăm. Deci… Viitorul este campioana Constanței. Deși echipa are stadionul în orașul Ovidiu, se antrenează la Ovidiu, are baza de pregătire la Ovidiu, are Academia la Ovidiu, mai mult poartă numele fostei echipe din Ovidiu, pe care Hagi a preluat-o din Divizia C ca să se poată înregistra și juca. Ba chiar, liceul din Ovidiu a făcut o secție specială de sport, unde învață sportivii, fără de care Academia Hagi nici nu putea funcționa legal.

Iar la toate meciurile de acasă ale echipei, în tribune se află în mare parte fani și spectatori din Ovidiu și prea puțini din Constanța. Însă, toate acestea pălesc pe lângă importanța sediului social, care se află la Constanța.  La cât de ambițios este Hagi, nu înțelegem de ce nu a mutat sediul social la Barcelona, și atunci Viitorul nu mai era campioana Constanței, ci a Barcelonei, ca să moară Messi de ciudă.

De asemenea, Hagi spune că toate titlurile obținute de echipele Viitorului, atât la juniori cât și seniori, sunt ale Constanței, oraș căruia îi face cinste. Adevărul este însă că singura legătură reală a Viitorului cu Constanța este… Decebal Făgădău. Sper că nu ați uitat că atunci când a câștigat titlul, pe terenul de la Ovidiu, Hagi l-a chemat pe Făgădău să ridice trofeul alături de el, că doar a câștigat la Constanța.

Lăsând la o parte gluma, este rușinoasă și jignitoare această atitudine a celor de la FC Viitorul, care își bat joc astfel de un oraș întreg care i-a primit cu brațele deschise, le-a creat toate condițiile necesare și i-a ajutat, așa cum a putut, în drumul spre performanță. Dacă îi este așa tare rușine cu Ovidiu, de ce nu și-a construit Hagi stadionul și academia la Constanța, de ce joacă meciurile pe terenurile puse la dispoziție de Făgădău?

 

(Visited 5.256 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.