Înainte de a pleca pe teren, Daniel Gheorghe a anunțat pe Facebook că scopul vizitei sale este de informare a tuturor agenților comerciali care doresc să vândă produse ce poartă însemnele mărcii înregistrate, cu privire la condițiile necesare intrării în legalitate.

Este mai mult decât necesar ca toți cei care până acum comercializau astfel de produse – fie-n mănăstire, fie la tarabele aflate în zona adiacentă mănăstirii, ori în alte unități comerciale – să înțeleagă că această licență nu le interzice să mai desfășoare acte de comerț, însă le impune îndeplinirea unor condiții minimale.

Totodată, tuturor celor interesați de obținerea unei astfel de licențe, le voi oferi sprijinul meu necondiționat. De asemenea, aduc la cunoștință că în cazul în care voi constata încălcări ale legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, voi sesiza organele competente în vederea luării de măsuri în consecință“, a anunțat Daniel Gheorghe înainte de a pleca la Prislop.

Potrivit hunedoaralibera.ro, Gheorghe a solicitat intervenția Poliției pentru a se lua măsuri împotriva comercianților. Reprezentanții IPJ Hunedoara au declarat că, la fața locului s-au deplasat polițiștii din Hațeg.

Reamintim că, în ultimele 8 luni, sute de firme din ţară, precum şi Mănăstirea Prislop, au fost notificate de deţinătorul mărcii “Părintele Arsenie Boca” cu privire la faptul că vând ilegal, fără licenţă, obiecte de cult cu chipul fostului stareţ. Plângeri au fost depuse la Poliţie, DIICOT sau Parchet.

 

(Visited 611 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.