Educaţie

Școlile din orașul Năvodari vor fi dotate cu table interactive. Proiectul în valoare de 7,5 mil. lei

Investiția este în valoare de 7,5 milioane lei și se va realiza din fonduri europene nerambursabile.

Scris de 
 pe data 
24 august, 2022

Tablete pentru elevi, laptopuri pentru profesori, table interactive, proiectoare, sisteme audio-video și tablete grafice în clase. Liceul ”Lazăr Edeleanu” și cele trei școli generale din orașul Năvodari – ”George Enescu”, ”Grigore Moisil”, ”Tudor Arghezi” – vor fi echipate cu cea mai înaltă tehnologie.

Dragi elevi, cum ar fi dacă în timpul orelor celebrul „ieșit la tablă” s-ar transforma într-un joc interactiv pe o super tablă, pe care, în loc să scrieți cu creta sau carioca, informațiile s-ar afișa printr-o simplă mișcare cu degetul? Sau dacă la ora de geografie, pe tablă s-ar afișa harta, pe care puteți face zoom pe orașul sau forma de relief dorită? La matematică, în timp ce vă bateți capul cu o problemă, pe tablă să se afișeze ca prin magie, brusc, formula pe care cu siguranță o știți dar chiar atunci nu vi-o mai amintiți?

Toate acesta vor deveni realitate în toate unitățile de învățământ din Năvodari. Liceul Lazăr Edeleanu și cele trei școli generale din orașul nostru vor fi echipate cu cea mai înaltă tehnologie. Toți elevii vor primi tablete, profesorii vor primi laptopuri, clasele vor fi dotate cu table interactive, proiectoare, sisteme audio-video, tablete grafice. Investiția este în valoare de 7,5 milioane lei și se va realiza din fonduri europene nerambursabile. Finanțarea a fost aprobată, oficial, chiar ieri”, a anunțat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Cum vor fi dotate unitățile de învățământ din Năvodari?

  • Liceul Lazăr Edeleanu: 808 tablete pentru elevi, 52 laptopuri, 19 table interactive, 52 tablete grafice
  • Școala Gimnazială George Enescu: 1.200 tablete, 55 laptopuri, 32 sisteme desktop +monitor, 5 sisteme all in one, 15 camere de web conferință, 10 routere wireless, 25 table interactive, 7 tablete grafice
  •  Școala Gimnazială Grigore Moisil: 1.151 tablete, 63 lapopuri, 49 sisteme all in one, 10 proiectoare, 10 ecrane proiecție, 10 routere wireless, 29 table interactive, 7 tablete grafice, 3 dispozitive electronice speciale
  •  Școala Tudor Arghezi: 509 tablete, 44 laptopuri (școala va fi mutată în noua incintă aflată în construcție, dotările fiind incluse în proiect).

Actualitate