Poliţiştii ieşeni au intervenit în dimineaţa zilei de luni, 22 aprilie, la Creşa nr. 10 de Iaşi, acolo unde un părinte a agresat coordonatoarea de centru.

Valeria Butnaru coordonează creşa unde au fost efectuate înregistrările ce demonstrează că mai multe îngrijitoare învaţă copiii să înjure şi îi jignesc. Femeia şi-a dat demisia, săptămâna trecută, în urma scandalului, însă se află în preaviz de 30 de zile, deoarece era încadrată cu funcţie de conducere.

Luni dimineaţă, la ora 8.50, un părinte care a avut acum un an copilul înscris la această creşă a venit pentru a-i reproşa femeii că, în trecut, i-a mutat copilul în grupa din care făceau parte îngrijitoarele înregistrate înjurând. Butnaru ar fi fost dată cu capul de masă, de cel puţin două ori, scena fiind una violentă, potrivit martorilor.

Aceştia au sunat la 112, la faţa locului ajungând poliţişti ieşeni. „A fost deschis dosar penal pentru lovire şi alte violenţe”, ne-a spus Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi. Valeria Butnaru a merrs azi la Institutul de Medicină Legală pentru a obţine certificat medico-legal.

Femeia şi-a dat demisia alături de două infirmiere şi o asistentă de la Creşa nr. 10, după un control realizat de primarul Iaşului, Mihai Chirica. Edilul a descins la creşă după ce în presă au apărut înregistrări stupefiante, realizate cu un microfon ascuns de părinţii unui copil şi care au demonstrat că îngrijitoarele jigneau copiii, ba chiar îi învăţau pe aceştia să înjure.

Potrivit înregistrărilor, copiii sunt nu­miţi „nesimţiţi“ sau „porci“, uneori sunt „alintaţi“ cu apelative de genul „în gâtul mă-tii, chelea mă-tii, te omor!“, iar în alte rânduri chiar învăţaţi, la rândul lor, să înjure. „Băi, dar tu eşti mare, de ce nu faci caca acolo şi faci pe tine, porcule! Eşti porc, nu tigru cum spune maică-ta, porc eşti!“, spune, conform înregistrărilor, una dintre reprezentantele creşei, care continuă „porc eşti, te caci pe tine. Păi da, uite ce urât miroşi a nespălat“.

 

(Visited 321 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.