Actualitate

Șoferii prinși fără rovinietă ar putea scăpa de amenzi. Sancțiunile se prescriu în patru luni

rovinieta, amenda rovinieta

Șoferii surprinși în trafic fără rovignete ar putea scăpa de sancțiuni după ce parlamentarii au modificat Ordonanţa Guvernului 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Scris de 
 pe data 
6 februarie, 2018

Potrivit modificărilor legislative, pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal de constatare a contravenţiei se comunică contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării. În acest interval, șoferul în cauză nu mai poate fi sancționat pentru același tip de contravenție pentru același vehicul.

De asemenea, aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de patru luni de la data săvârşirii faptei.

„Camera Deputaţilor a adoptat astăzi, cu unanimitate de voturi, un proiect de lege care modifică Ordonanţa de Urgenţă 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe drumurile naţionale din România. Erau sancţionaţi de mai multe ori conducători auto în intervalul în care CNAIR-ul, în situaţia de faţă, era obligat să transmită acel proces-verbal. Întârziau nepermis de mult, nu transmiteau proces-verbal şi în continuare primeau amenzi pe bandă rulantă. Instanţele erau sesizate şi de aici am pornit cu iniţiativa – foarte multe procese pe rol. Noi nu am făcut altceva decât să punem în acord această hotărâre cu legislaţia”, a declarat inițiatorul modificărilor legislative, deputatul PNL Lucian Bode.

Legea va intra în vigoare la şase luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

 

Actualitate