Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
Strugurel Matei trimis la închisoare pentru zădărnicirea bolilor
Actualitate

Strugurel Matei, singurul român închis pentru zădărnicirea bolilor. A fugit din spital speriat că o să moară de COVID

foto: adevarul.ro

Singurul român trimis la pușcărie pentru zădărnicirea bolilor este un Strugurel Matei, un bărbat în vârstă de 38 de ani, care a fugit din spital speriat că o se îmbolnăvească de COVID.

Scris de 
 pe data 
29 octombrie, 2021

Crescut doar în orfelinate și fără educație, acesta nu știa că are coronavirus în momentul în care a fugit și nici nu cunoștea implicațiile faptei sale. Între timp, indivizi precum Cîțu, Teodosie sau Șoșoacă, adevărații vinovați ai situației dezastruoase în care a ajuns România își văd nestingheriți de treabă. Nici măcar un singur procuror nu i-a întrebat de sănătate, deși ei au pe conștiință decesele a mii de oameni.

Pentru judecători nu a contat însă deoarece țara acea nevoie de un exemplu dur în lupta cu pandemia. Și așa a devenit Strugurel marele vinovat al României pentru răspândirea pandemiei de COVID19.

Adevărul.ro relatează pe larg drama bărbatului care s-a trezit condamnat la 1 an de pușcărie fără ca măcar să știe că este judecat. În luna aprilie 2020, Strugurel Matei a fugit din spital, unde fusese internat pentru că tuşea puternic. Medicii au hotărât să-l ţină o perioadă sub supraveghere. Înainte să afle rezultatul testului efectuat în triajul spitalului, bărbatul a fugit, de frică să nu ia Covid-19.

„M-am suit în tren şi m-au găsit doi poliţişti în gara Boboc. Eram într-un câmp, eu şi soţia mea. După ce am scăpat din spital, am zis să mergem la muncă. Au venit cei doi poliţişti cu o maşină, ne-au întrebat cum ne numim, au zis apoi: staţi pe loc, sunteţi arestaţi! Au scos pistolul în faţa mea şi mi-au zis să nu mă mişc. Am stat pe loc până a venit o Salvare de ne-a luat”, povesteşte bărbatul care locuieşte în Râmnicu Sărat.   A aflat de la poliţişti că fusese dat în urmărire, după ce a părăsit spitalul. Timp de aproape o oră, a aşteptat sub paza poliţiştilor un echipaj de la SMURD care să-l preia pentru a-l duce din nou la spital.    Câteva ore mai târziu, i s-a spus că nu se infectase cu SARS-CoV-2, dar că are TBC şi tot trebuie internat. 

Strugurel spune că în toată perioada petrecută în spital nimeni în afară de un cadru medical nu i-a explicat cât de gravă a fost fapta pentru care a fost căutat de poliţie. 

„Eu nu aveam de unde să ştiu că trebuie să mă prezint la judecătorie, că trebuie să fac puşcărie. Doar şefa spitalului mi-a zis în felul următor: Strugurele, vezi că ţi-au făcut dosar penal şi o să te bage în puşcărie, că ai plecat din spital. Nu am ştiut absolut nimic, nimic, de dosarul meu”, mărturiseşte Strugurel Matei. 

Strugurel a fost condamnat, în lipsă, la un an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor de către Judecătoria Buzău. El nu s-a prezentat la niciun termen, iar asta l-a costat. În vara acestui an, a fost încătuşat şi trimis după gratii în penitenciarul din Focşani.

Potrivit adevarul.ro, Strugurel Matei a părăsit Penitenciarul Focşani în ziua de 7 octombrie, după ce avocata Ştefania Dascălu, din cadrul Centrului de Resurse Juridice (CRJ), a obţinut la Judecătoria Buzău desfiinţarea deciziei de încarcerare din 2020. Cazul se va rejudeca, însă cu inculpatul în stare de libertate. 

Actualitate