Eveniment

Țeapă cu mașini second-hand din Germania. Un român vindea mașini bune și ieftine, dar care nu existau

Un român a fost extrădat la solicitarea autorităţilor  din Germania după ce a vândut zeci de mașini care nu existau în realitate.

Scris de 
 pe data 
7 octombrie, 2019

Orădeanul este anchetat pentru înşelăciune, fals şi uz de fals după ce a înşelat mai multe persoane prin intermediul unei firme fantomă de comerţ cu maşini second-hand.

Curtea de Apel Oradea a confirmat săptămâna trecută mandatul european de arestare european emis de Judecătoria Rostock pe numele orădeanului Cornel Marius Mihele, informează adevărul.ro.

Bărbatul este acuzat că, în urmă cu trei ani, a înfiinţat în Germania o firmă fantomă, SB Import Export GMBH, cu sediul în Rostock. Apoi, prin intermediul unui fals site de vânzări auto „a completat oferte fictive despre autoturisme de mare putere pe o platformă de internet de acoperire europeană”.

Victimele erau atrase cu maşini scumpe, mărci bune, cu multe dotări şi chiar utilaje pentru construcţii, firma oferind chiar și posibiităţi de finanţare, pentru a fi cât mai credibilă. Potenţialilor clienţi li se cereau să achite un avans într-un cont bancar, iar apoi erau trimişi la sediu firmei pentru a achita restul sumei, pentru a ridica maşinile şi documentele de proprietate. La adresa menţionată, însă, nu era nimeni.

Conform mandatului, în total, într-o singură lună, în perioada 4 noiembrie – 19 decembrie 2016, bărbatul ar fi înşelat 11 persoane de la care a încasat cu titlu de avans în total 278.000 euro.

Actualitate