„Nu mai sunt criterii după vârstă. Minorii, care totdeauna au fost tutelaţi de părinţi sau de tutorii lor, care nu aveau părinţi, acum se ridică această tutelă şi acest drept al părinţilor. Elevii minori au drepturi de majori. Este o anomalie. Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că el se va răni”, a susținut marți ÎPS Teodosie, pe contul de YouTube, într-o emisiune la Radio Dobrogea.

Ierarhul a mai susținut că specialiştii trebuie să se implice pentru a evita intrarea în decădere a societăţii.

„Aş vrea ca toţi educatorii, psihologii, oamenii de credinţă, oamenii de bun simţ, oamenii care cred într-o minimă morală, cum era şi domnul Pleşu cu Minima Moralia, să îşi spună cuvântul acum pentru că societatea noastră are nevoie de înţelepţi. Fără înţelepţi, fără oameni luminaţi societatea noastră intră în degringoladă”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El consideră cei mai importanţi pentru viitorul copiilor sunt specialiştii şi aceştia trebuie ascultaţi.

„De aceea, eu aş invita pe toţi oamenii care simt o datorie să contribuie la binele societăţi să îşi spună cuvântul şi statul să îi asculte, pentru că sunt specialişti.

Se vorbeşte că trebuie să ne ghidăm după profesionişti, după specialişti. Cei mai importanţi specialişti pentru viitorul copiilor noştri sunt cei care se ocupă de acest viitor al lor cu profesionalism, părinţii, duhovnicii, psihologii, psihanaliştii şi chiar filosofii cei curaţi cu credinţă, toţi pot să contribuie”, a transmis ÎPS Teodosie.

(Visited 166 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.