Umor

Teodosie: Pe 1 Decembrie, toți popii din Arhiepiscopie vin cu imnul pe la casele oamenilor

Textul acestui articol nu este o ştire reală, este încadrat la rubrica de satiră şi umor a publicaţiei noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Scris de 
 pe data 
28 noiembrie, 2022

Chiar dacă nu e nicio sărbătoare religioasă, asta nu înseamnă că preoții nu pot să-ți ceară bani pentru ceva. La ordinul lui Teodosie, popii constănțeni vor intra în casele oamenilor și vor cânta o variantă aproximativă a Imnului Național, „Deşteaptă-te, cre(ș)tine“, după care vor cere „măcar 100 de lei“ pentru ei și 200 pentru Catedrală.

„Este creștinește să fii alături de enoriași nu doar de Paște, de Crăciun, de Bobotează sau de alte sute de sărbători creștine din calendar, ci şi de sărbătorile laice. De aceea, noi vom veni să le cerem bani constănțenilor și de Ziua Naţională. Sperăm să se simtă și să plătească serios, că eu nu ies din casă pe vremea asta dacă nu încasez măcar un miliard“, explică Teodosie.

Pe de altă parte, preoții spun că nu prea știu să cânte imnul corect și până la capăt, mai ales că sunt abia la primul an când merg din ușă-n ușă cu el. De asemenea, mulți se plâng de lipsa versurilor în care se cer bani, lucru care îi face să rețină cu greutate imnul complet.

Actualitate