Primăria Năvodari a demarat un nou proiect educațional în toate școlile gimnaziale din oraș, menit să încurajeze pasiunea copiilor pentru cărți și pentru citit. Toți cei 2950 de elevi de clasa pregătitoare și până la clasa a VIII-a au primit astăzi o cutie cu cărți adaptate vârstei și programei școlare.

Titlurile au fost selectate în prealabil de cadrele didactice, care au căutat să îmbine necesitățile de la clasă cu lectura facultativă și cele mai frumoase cărți ale copilăriei.

Potrivit reprezentanților Primăriei, cadrele didactice și conducerea școlilor au stabilit ce cărți sunt necesare și se pretează fiecărei categorii de elevi în parte. Spre exemplu, pentru clasa pregătitoare s-a decis ca pachetul să conțină auxiliarele și caietele de lucru care altfel ar fi trebuit cumpărate de părinți.

Primarul Florin Chelaru, inițiatorul proiectului, spune că „este de datoria noastră, a tuturor, de la părinți până la școală și administrație locală, pentru a reîntoarce elevii spre dragostea de cărți și lectură”.

„Nu putem să lăsăm copiii să se îndepărteze de carte, de citit și să tot căutăm scuze sau pretexe pentru asta în tehnologie sau alte preocupări cotidiene. Dragostea față de carte se educă, se învață, se inoculează încet, încet și asta încercăm noi prin acest proiect: să readucem copiii, la propriu, cu burta pe carte”, a declarat primarul Florin Chelaru.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.