Televiziunea publică (TVR) a întrerupt transmisia dezbaterilor din Parlament exact la citirea textului moțiunii de cenzură, pe motiv că nu este același text cu cel apărut în Monitorul Oficial. Transmisiunea a fost reluată la finalul citirii textului de către Opoziție.

Înaintea dezbaterii, PNL a cerut ca plenul reunit al Parlamentului să adopte două declaraţii: ,,pentru transpunerea recomandărilor Comisiei de la Veneţia și una privind situaţia economică dezastruoasă din România”.

Președintele de ședință, pesedistul Florin Iordache nu a vrut să propună plenului suplimentarea ordinii de zi. Parlamentarii PSD au părăsit sala pentru câteva zeci de minute, dar s-au întors pentru începerea dezbaterii.

Liderul USR, Dan Barna, citat de Ziare.com, a declarat că astăzi România a ajuns să fie condusă de un urmărit penal și de un premier care abia știe să citească.

Soluția este înlăturarea acestui guvern de la conducerea României. Nu mai există nicio îndoială că țara merge într-o țară greșită. Funcțiile nu au nicio legătură cu competență, sunt doar sinecuri. Ați promis spitale, autostrăzi, nu s-a făcut aproape nimic”, mai spune el.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat că românii nu vor fi niciodată solidari cu hoţii şi cu avocaţii lor, iar actuala guvernare va plăti pentru răul făcut la conducerea ţării şi că românii ar vota această moţiune de cenzură, conform News.ro.

Executaţi fără să crâcniţi toate deciziile care distrug România. Românii nu vor fi niciodată solidari cu hoţii şi cu avocaţii lor. Veţi plăti pentru răul pe care l-aţi făcut la conducera ţării. Dvs. aţi făcut şi faceţi foarte mult rău acestei ţări”, a afirmat Raluca Turcan.

Premierul Viorica Dăncilă a luat cuvântul și a răspuns acuzațiilor din moțiune. Dăncilă susține că mulți dintre parlamentarii din opoziție se bucură de ceea ce a făcut Tudorel Toader: Dacă ar fi un vot secret pentru menținerea lui Tudorel Toader, ar vota inclusiv Opoziția.

De asemenea, premierul a mai spus că are impresia că citește o moțiune împotriva lui Macron: „Am avut senzația că citesc moțiunea împotriva lui Macron, nu împotriva lui Dăncilă, când ați vorbit de bastoane și gaze lacrimogene. Nu cred că România trebuie să dea socoteală în fața altor state. Trebuie să fie tratată cu respect în UE. Dumneavoastră cui dați socoteală la Bruxelles.“

Aș fi vrut să cred că puteți fi onești. Ați inserat în moțiune lucruri pe care nu le avea inițial.

Îmi spuneți că un ministru nu e bun, apoi îmi reproșați că l-am schimbat. Nu vă înțeleg. Nu vă înțeleg cetățenii. Pe domnul Șova l-ați criticat, când l-am remaniat l-ați susținut. Voi schimba oricâți miniștri e nevoie. M-ați criticat că am încredere în doamna Carmen Dan, ar trebui s-o remaniez și pe dânsa? (DAA se aude din sală). Nu o remaniez pentru motivele dvs.“

 

(Visited 213 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.