Eveniment

Un bărbat s-a răzbunat pe un samsar auto. A pus niște băieți să-i incendieze mașina

Patru tineri sunt cercetați de Poliție după ce au fost instigaţi de un client păcălit de un samsar buzoian. Cei patru au incendiat mașina samasarului, care este în evidențele poliției pentru evaziune fiscală și alte infracțiuni.

Scris de 
 pe data 
28 februarie, 2020

Polițiștii au pus în aplicare cinci mandate de aducere pentru patru tineri bucureșteni, cu vârste cuprinse între 29 și 37 de ani, aceștia fiind duși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău pentru continuarea cercetărilor.

Potrivit polițiștilor, în noaptea de 17 spre 18 ianuarie, bănuiții au incendiat un autoturism de lux folosind combustibilul autoturismului părţii vătămate, un tânăr de 33 de ani, din Poșta Câlnău. Acesta avea maşina parcată în apropierea locuinţei.

În urma investigaţiilor, a reieșit că tânărul păgubit ar fi avut un raport comercial în trecut cu unul dintre bănuiţi, un bucureştean de 35 de ani, relaţie care s-a soldat cu nemulțumiri ce au generat o stare conflictuală între cei doi.

Mai multe piese auto provenite din dezmembrări ar fi fost motivul discuţiilor. Mai precis, vânzătorul ar fi refuzat să-i returneze cumpărătorului banii, astfel că acesta a decis să se răzbune pe vânzător incendiind autoturismul de lux al acestuia.

Prejudiciul a fost estimat la 100.000 de lei.

Cei patru bănuiţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru distrugere, iar ulterior doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Buzoianul, care a rămas fără maşina de 100.000 de lei, a fost şi el vizat în trecut de cercetări în mai multe dosare penale. La data de 6 februarie 2019, poliţiştii au finalizat cercetările şi au propus întocmirea rechizitoriului şi sesizarea instanţei de judecată faţă de el şi fratele său, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, rupere de sigilii şi sustragere de sub sechestru.

 

Actualitate