Fiscul a vândut peste 3.200 de mașini, bărci și motociclete cu puțin peste 2 milioane de lei – în medie de 600 de lei pe bucată

Anunțurile cu obiecte scoase la licitație sunt greu de găsit pe Internet, așa că, din diverse motive, cei mai mulți dintre cumpărători se prezintă la licitație doar la a treia strigare când prețurile sunt la jumătate.

Așa se face că o mașină BMW X6 din 2009 a fost vândută cu 30.000 de lei, echivalentul a 6.500 de euro. Cu această sumă nu și-ar fi putut cumpăra nici măcar o Dacia Logan, având în vedere faptul că o astfel de mașină nouă are un preț de pornire de 7.430 de euro.

ANAF scoate la licitație mașinile confiscate de la infractori sau de la datornici. După ce este confiscat, bunul este evaluat și scos la licitație. Dacă depăşeşte valoarea de 20.000 de lei, legea obligă publicarea anunţului pe site-ul ANAF sau al ministerului de Finanţe.

Potrivit sursei citate, în 99 la sută din cazuri nimeni nu cumpără la prima strigare. Bunul este apoi scos la licitație cu o reducere de un sfert din prețul evaluat inițial.

La a treia strigare apar și cumpărătorii pentru că obiectele scoase la licitație au deja 50 la sută reducere.

 

(Visited 3.136 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.