Lorinc Mészáros, un antreprenor care câștigă în serie licitațiile publice din Ungaria, are mai multe investiții în agricultură, pe care le-a unit anul trecut într-un holding, Talentis Agro Zrt (SA). Potrivit Monitorului Oficial din 29 ianuarie, Talentis Agro Zrt a cumpărat Farmland Development Srl cu 8,35 milioane de euro, o firmă cu un capital social de 5,2 milioane euro, relatează corespondentul Digi24 la Budapesta, Balazs Barabas.

Farmland a fost fondată în 2015 în România de către oameni de afaceri olandezi, care au început foarte rapid să cumpere pământ arabil în județele Arad și Bihor, totalizând 1290 de hectare. Afacerea s-a dovedit modestă, în 2017 firma avea doar un profit de 3450 de euro, conform datelor comunicate oficial. Însă prin achiziția firmei olandeze, Meszaros a făcut o afacere excelentă: față de prețul mediu de 6.500 eur/ha cu care a cumpărat firma, respectiv terenurile, acestea valorează acum pe piață 8.000-11.000 de euro, deci un câștig de minim 1 milion de euro, scrie 24.hu.

Site-ul ungar citează și anumite zvonuri „din piață”, conform cărora achizițiile au fost făcute din start pentru Meszaros, doar că o firmă olandeză nu „bătea la ochi”, pe când apariția unui investitor din Ungaria care cumpără sute de hectare de pământ arabil ar fi trezit interesul sferei politice și al presei din România.

(Visited 580 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.