Înmormântarea fastuoasă a avut ca principal „punct de atracție” momentul în care în zonă și-a făcut apariția un avion, din care au fost aruncate confetti, a transmis observator.tv

Slujba de înmormântare a fost oficiată chiar de ÎPS Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului.

Întrebat de presă de ce a acceptat să oficieze slujba pentru un personaj controversat, în condițiile în care familia Varga nu a respectat o hotărâre a Consiliului Local Gilău privind interzicerea înmormântării lui Rudi Varga lângă Monumentul Eroilor, Mitropolitul Clujului a spus că de câte ori va putea să meargă la înmormântări o va face.

Pe faţada palatului în care locuia Rudi Varga, familia a afişat două bannere uriaşe cu poze ale fostului bulibaşă, iar la intrare a fost pus un covor roşu uriaş.

În timpul slujbei, un avion de mici dimensiuni, închiriat de familia Varga, a survolat comuna Gilău și a aruncat confetti. Lângă sicriul drapat cu steagul tricolor și cu steagul romilor au fost depuse coroane de flori, printre care una din partea premierului Viorica Dăncilă, cu mesajul „Regrete profunde”.

1.000 de oameni au participat la înmormântarea lui Rudi Varga, iar ordinea publică a fost asigurată de Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca.

 

(Visited 300 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.