Actualitate

VIDEO. Petrecere cu manele într-un centru de vaccinare. Cum s-au filmat asistenții medicali

Mai mulți asistenți medicali din Botoșani sunt anchetați de primăria și DSP-ul din oraș după ce pe rețelele sociale au apărut filmări inedite dintr-un centru vaccinare.

Scris de 
 pe data 
21 septembrie, 2021

Mai mulți asistenți medicali din Botoșani sunt anchetați de primăria și DSP-ul din oraș după ce pe rețelele sociale au apărut filmări inedite dintr-un centru vaccinare. În clipuri răsună manele, iar angajații centrului dansează ca la petrecere.

Imaginile de la centrul de vaccinare au fost publicate pe rețeaua Tik Tok, dar nu au primit like-uri de la primar și șefa DSP. „Nu este un lucru care să le facă cinste“, a tras concluzia Monica Adăscăliței, directoarea DSP Botoșani. Județul este pe ultimele locuri din țară la vaccinarea anti-COVID și nu așa pot fi atrași localnicii să se imunizeze, crede ea.

Primarul din Botoșani Cosmin Andrei a declarat la Digi24 că a fost încheiat contractul de prestări servicii cu aceștia și ei urmează să fie anchetați de Ordinul Asistenților, dacă se va considera asta.

„Atitudinea lor nu e în acord cu etica muncii pe care o așteptăm. Este vorba de o atitudine care nu e în acord cu situația pandemică cu care ne confruntăm. Cu siguranță, botoșănenii nu vor fi încurajați așa să vină să se vaccineze.

El a spus că la centrul respectiv în ultima perioadă s-au vaccinat în jur de 30 de oameni pe zi, dar că este de așteptat ca interesul să crească, deoarece și rata infectării s-a majorat în oraș.

De la 1 octombrie, va începe Loteria de vaccinare cu premii totale de 15 milioane de lei. Pot participa doar persoanele cu schemă de vaccinare completă, care au generat un certificat digital. Fiecare va avea patru șanse de câștig până la finalul anului.

Actualitate