Actualitate

VIDEO. Preot amendat de poliţişti, după ce a lăsat mai mulţi bătrâni în curtea bisericii pentru o slujbă

Un preot din Râmnicu Vâlcea a primit o amendă de 20.000 de lei, după ce a fost surprins în timpul unei slujbe religioase în curtea bisericii, unde a lăsat să intre mai mulţi enoriaşi.

Scris de 
 pe data 
6 aprilie, 2020

Preotul a încălcat prevederile Ordonanțelor Militare emise din cauza coronavirusului, iar polițiștii l-au amendat cu 20.000 de lei și totul a fost imortalizat și publicat pe Facebook.

Incidentul s-a petrecut duminică, 5 aprilie, și, din câte reiese din imagini, preotul ar fi fost rugat de enoriași să facă o slujbă de pomenire pentru o persoană decedată.

scroll mai jos pentru video

În jur de zece persoane îndoliate au fost prezente la slujbă, atunci când polițiștii au intervenit.

„20.000 vă dau!”, a spus pe ton amenințător unul dintre oamenii legii.

„Nu vă supăraţi, dar vă rugăm nu vă supăraţi, dar părintele nu poate să ne controleze pe toţi… Vă rugăm frumos…”, au intervenit enoriașii.

Polițitul, însă, nu s-a lăsat înduplecat: „Asta e batjocură. Lipsă de respect faţă de autorităţile statului. Când Ordonanţa Militară spune clar ce aveţi de făcut şi de respectat”.

Enoriașii s-au arătat foarte revoltați de amenda primită de preot.

„Domnule, mi-a murit şi mie soţul! Să nu-l pomenesc, domnule?”, i-a spus o femeie din cele prezente la slujbă, polițistului.

„Nu aveţi voie, doamnă”, i-a răspuns el.

În comentrii, părerile oamenilor au fost împărțite. În timp ce unii spuneau că preotul nu merita o sancțiune atât de aspră și că nu este normal să nu se mai facă slujbe, unii spuneau că legea trebuie respectată.

 

Actualitate