Ultima deversare a durat cinci zile şi s-a întâmplat în prima parte a lunii martie.

Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA) a pompat direct în mare 21 de milioane de litri de apă netratată corespunzător, informează VICE.

scroll mai jos pentru video

Potrivit directorului Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, Bogdan Bola, analizele apei indică depășiri cu mult peste limita admisă la parametrii precum materii în suspensie (în mare parte resturi de fecale), detergenți, substanțe oxidante, amoniu (care indică poluarea apei cu elemente chimice sau mai ales bacteriologice care pot avea efecte nocive asupra populaţiei), azot sau fosfor.

Felix Stroe, şeful RAJA și al PSD Constanța nu a putut fi contactat, însă reprezentanţii companiei spun că au fost parcurşi toţi paşii legali pentru deversarea în mare şi că au fost anunţate, atât Apele Române, cât şi Garda de Mediu.

Conducerea Gărzii de Mediu admite că parametrii de poluare au fost depăşiţi, însă precizează că nu a fost dată nicio amendă. „Nu amendăm operatorul. Văd că au fost parametri depășiți, dar în interpretarea lor nu se menționează că ar fi fost afectat mediul”, a explicat Râșnoveanu pentru VICE.

De menționat că o parte din analize au fost prelevate, analizate și interpretate chiar de operatorul de apă, adică însuși poluatorul în cauză, RAJA Constanţa.

Citiţi ARTICOLUL COMPLET AICI

 

(Visited 4.641 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.