El a fost eliberat în primăvara anului 2018, în baza recursului compensatoriu dat de ministrul justiției Tudorel Toader, și a beneficiat de o scurtare a pedepsei de aproape 400 de zile.

Ultima condamnare a acestuia a fost de 13 ani, primită tot pentru viol. Atunci a fost acuzat că ar fi violat două minore.

Deși a cerut de mai multe ori eliberarea condiționată, niciun judecător nu i-a aprobat cererea, pentru că are „un potenţial criminogen ridicat“, despre care „instanţa nu are date că s-ar fi diminuat în totalitate pe parcursul anilor de detenţie”. Magistraţii mai menţionau că individul a mai fost eliberat condiţionat de trei ori în trecut, de fiecare dată recidivând.

Doar în ultimul an, prin legea recursului compensatoriu, au ieșit din pușcării peste 9.000 de condamnați, mai bine de 6.000 dintre aceștia recidivând. Astfel, infractori periculoși, inclusiv criminali, pedofili sau violatori au fost eliberați în baza legislației pe care PSD și Liviu Dragnea au inițiat-o, iar Tudorel Toader, ca un bun executant, a pus-o în practică.

Efectul a fost însă unul catastrofal pentru societatea românească, lucru recunoscut inclusiv și de Tudorel Toader care, acum, sub avalanșa de recidive ale pușcăriașilor eliberați chiar cu mâna lui, încearcă să se delimiteze de această lege, spunând că proiectul a fost inițiat de Guvernul lui Cioloș.

 

(Visited 24.145 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.