Medicii și asistenții medicali din spitalele publice vor fi primii care vor ajunge, încă din martie, la țintele salariale propuse pentru anul 2022.

Începand cu 1 martie 2018, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţiile de medici şi de asistenţi medicali din unităţile sanitare publice, prevăzute în anexa nr. II cap. I se majorează la nivelul salariului de bază stabilit potrivit prezentei legi pentru anul 2022”, se prevede în legea salarizării, scrie avocatnet.ro.

E important de precizat că medicii și asistenții sunt singurii care vor încasa creșterile în acest fel, restul bugetarilor urmând să aibă parte de salarii mărite încetul cu încetul, până se ating țintele salariale stabilite în lege pentru anul 2022.

Profesorii vor avea salariile majorate cu 20% incepand de la 1 martie. Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, este cea care le-a reamintit profesorilor despre “a doua majorare salariala a anului”. Aceasta majorare este prevazuta in Legea salarizarii bugetarilor.
Legea salarizarii, in noua sa varianta, prevede: “cuantumul brut al salariilor de baza, precum si cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor, premiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiaza personalul care ocupa functii didactice din unitatile de invatamant preuniversitar si universitar de stat, se majoreaza cu 20% fata de nivelul acordat pentru luna februarie 2018.”
Este considerata a doua crestere de salarii pentru profesori in acest an. In ianuarie, cresterea promisa a fost de 25%, insa profesorii au reclamat ca, din cauza masurilor fiscale luate de guvern (mutarea contributiilor sociale de la angajator la angajat), aceasta majorare a fost, de fapt, de doar 4%.

 

(Visited 2.045 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.