Eveniment

Mărturii cutremurătoare! Cei 4 copii au ars de vii în timp ce părinții erau la cârciumă. Fratele cel mare a încercat singur să-i scoată din flăcări

Noi detalii cutremurătoare ies la iveală în tragedia care a îndoliat întreaga țară: 4 copii, cu vârste cuprinse între 2 luni și 6 ani au ars de vii, fiind încuiați de părinți în cameră.

Scris de 
 pe data 
18 ianuarie, 2020

Mama copiilor povestește că se afla la cârciumă, așteptând ca bărbatul ei să-și termine pe berea pentru a-l lua acasă, în timp ce incendiu le mistuia casa și le ucidea 4 din cei 5 copii. Fratele cel mare, în vârstă de 14 ani, a încercat singur să-și scoată frații din flăcări, pompierii găsindu-l în stare de șoc, cu arsuri pe mâini.

Pompierul Cătălin Temelie povestește: „Nu țin minte decât că am apucat să îmi iau masca pe față, am luat camera cu termoviziune. Am pătruns cu toată dorința de a salva, eram vreo 4-5 acolo care ne doream să intrăm, ne doream să nu găsim nimic. Foarte urât sentimentul acela, când mergi și nu vezi nimic, pipăi și calci pe ceva și nu știi pe ce, e crunt sentimentul acela. Nu îi doresc nimănui să simtă ce am simțit noi atunci.”

Din păcate, nu a fost așa. Cei patru frați au ars de vii. Polițiștii vor să afle acum dacă nu cumva au fost încuiați în camera lor cu cheia.

Părinții au fost reclamați de două ori de vecini anul trecut la Protecția Copilului pentru că nu ar fi avut grijă de cei mici, însă inspectorii susțin că în urma controalelor nu au găsit nimic în neregulă.

Mama a explicat de ce nu era acasă. Susține că i-a lăsat în grija băiatului cel mare de 14 ani pentru că nu se ajungeau cu banii. Însă, în timpul incendiului, ea se afla la cârciumă pentru a-și lua bărbatul acasă, așteptându-l să-și termine băutura pentru a pleca.

Ana Maria Vulpe, mama copiilor: „Vina mi-o asum, sunt în stare să-mi asum vina pentru tot ce s-a întâmplat, recunosc. Pentru niște amărâți de bani mi-am pierdut copiii. Deci nu doresc la nimeni chestia asta. Pentru niște amărâți de bani. Am acceptat orice ajutor, dar mai puțin să-mi dau copiii de lângă mine. Deci mai bine să mă taie pe mine, decât să-mi ia copiii de lângă mine.”

Singurul care a scăpat este fiul cel mare, internat în spital cu arsuri. Rănile sufletești sunt însă mult mai greu de vindecat.

Laura Nussbaum, medic șef clinică neuropsihiatrie pediatrică: „În cazul de față stresul e foarte mare, deoarece el a fost martorul care a văzut declanșarea incendiului, în a doilea rând avea cei patru frățiori mai mici, arsuri și căutând ajutor de la un vecin el a dorit să salveze acești copii”

Sursa: www.stirileprotv.ro

Actualitate