Administraţie

Lucrări pentru modernizarea și eficientizarea iluminatului public în Nicolae Bălcescu și Dorobanțu

Se montează lămpi moderne, cu LED-uri și programator de intensitate, ceea ce va însemna un iluminat mai eficient, consum redus de electricitate și o economie de bani la bugetul local.

Scris de 
 pe data 
13 aprilie, 2022

Primăria comunei Nicolae Bălcescu a demarat lucrările pentru modernizarea sistemului de iluminat public pe raza întregii unități administrativ teritoriale.

Proiectulul, finanțat prin Ministerul Mediului, are ca scop de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră prin eficientizarea sistemului de iluminat public din localitate.

Conform proiectului, se vor demonta cele 1180 de corpuri de iluminat vechi, iar în locul acestora se vor monta: 182 de corpuri de iluminat cu putere de min. 30W, cât și 998 corpuri de iluminat cu putere de 20W. De asemenea, se vor monta 1180 de console metalice pentru corpurile de iluminat și cinci puncte de aprindere ce se vor amplasa în imediata apropiere a posturilor de transformare.

Valoarea investiției este de aproape 1 milion lei.

„Au început lucrările pentru modernizarea sistemului de iluminat în comuna noastră. În prezent se lucrează în Dorobanțu și apoi echipele se vor muta în Nicolae Bălcescu. Se montează lămpi moderne, cu LED-uri și programator de intensitate, ceea ce va însemna un iluminat mai eficient, consum redus de electricitate și o economie de bani la bugetul local”, a declarat primarul Dumitru Timofte.

Actualitate