Sănătate

41 de copii cu COVID, în stare critică la Terapie Intensivă. Școlile sunt focare, politicienii refuză să ia măsuri

41 de copii se află internați în stare gravă în secțiile de terapie intensivă a spitalelor din întreaga țară, ca urmare a infectării cu virusul COVID19. Alți 450 de copii își duc boala pe un pat de spital, în timp ce școlile rămân deschise și sunt transformate în adevărate focare de infecție.

Scris de 
 pe data 
18 octombrie, 2021

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică de la nivelul Guvernului României, în momentul de față, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.745. Dintre acestea, 1.764 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 491 sunt minori, 450 fiind internați în secții și 41 la ATI.

Chiar și în acest context, politicienii care guvernează țara, în frunte cu Florin Cîțu, refuză să ia măsuri pentru a limita răspândirea bolii. Deși specialiștii și instituțiile de sănătate publică au cerut închiderea urgentă a școlilor din orașele cu incidență mai mare de 10 cazuri la mie, guvernanții s-au opus, motivând că „nu e așa de grav pe cât pare”.

Acesta este cel mai sumbru scenariu în care putea ajunge pandemia, după cum recunosc toți medicii infecționiști. În București, copiii infectați cu COVID19 și care necesită îngrijiri medicale nu mai au locuri în spitale.

„Acum este atât de rău, încât noi, la Institut (Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului – n.r.), suntem plini. Etajul de copii cu maladie SARS-CoV-2, ei și părinții lor, e plin. Nu mai avem pe unde să-i punem. Lumea nu realizează că am ajuns în situația de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul.

Evident că nu e nimeni, din punct de vedere moral, atât de stâncă, încât să zică: primul venit, primul internat. Sunt tot felul de emoții, de povești, de pacienți care sunt mai grav, dar am ajuns într-o poziție în care nu e ușor să fii medic de gardă în România astăzi”, a mărturisit medicul pediatru Mihai Craiu.

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate