Sănătate

430 de asistente medicale s-au bătut pe cele 58 de posturi de subofițer din Penitenciare. 70% au picat evaluarea psihologică

Administrația Națională a Penitenciarelor a publicat rezultatele preliminare la concursul pentru ocupare a 58 posturi (ofiţer şi agent) din sectorul medical, din unităţile penitenciar-spital.

Scris de 
 pe data 
12 martie, 2019

La concurs s-au înscris 430 de asistenți medicali, dar doar 130 au reușit să treacă de evaluarea psihologică. Surse din cadrul ANP au declarat că nu se așteptau ca un asemenea procent, peste 70%, să pice la examinarea psihologică, fapt ce este cel puțin îngrijorător.

Spre exemplu, în Penitenciarul – Spital BUCUREŞTI – JILAVA, s-au scos la concurs: 
asistent medical generalist – 29 de posturi
asistent medical farmacie – 1 post
asistent medical laborator – 2 posturi
asistent medical dietică și nutriție – 1 post
agent administrator registrator medical – 3 posturi
agent administratir statistician – 1 post.

Pentru aceste posturi s-au înscris 209 persoane, însă au trecut de evaluarea psihologică doar 67 de candidați.

Au existat însă și posturi care au rămas fără candidați. Spre exemplu, la Penitenciarul Spital Dej, pentru funcția de asistent medical Dietică și Nutriție, nu a reușit să treacă niciun candidat de evaluarea psihologică, iar pentru funcția de ASISTENT MEDICAL IGIENĂ la Penitenciarul Spital București Rahova nu s-a prezentat niciun candidat.

La Penitenciarul Spital București Rahova, pentru funcția de asistent medical generalist, din 31 de candidați, doar 8 au trecut de psihologic, iar la Poarta Albă, din 42 de candidați, 17 au fost declarați admis.

Cei care au trecut de evaluarea psihologică, au avut un alt hop: evaluarea dosarelor, unde numărul de candidați s-a împuținat din nou. La Jilava, spre exemplu, din cei 180 de candidați, doar 35 au avut dosarul complet.

 

Actualitate