Actualitate

650 de români, confirmați cu COVID19 într-un abator din Germania. 17 dintre ei au fugit și sunt căutați de Poliție

Cel puțin 650 de români, angajați ai celui mai mare abator din Germania, sunt infectați cu coronavirus. Reprezintă jumătate dintre toate cazurile depistate în fabrica de procesare a cărnii din nord-vestul țării. 17 dintre românii plasați în carantină au fugit, informează Ministerul Afacerilor Externe. 

Scris de 
 pe data 
21 iunie, 2020

Un număr de 1.300 de muncitori ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, din Germania, au COVID-19, iar jumătate dintre ei sunt români, potrivit datelor obținute de MAE. Consulul României la Bonn a mers la companie, pentru clarificări cu privire la cetățenii români.

Având în vedere cazurile de infectare cu noul COVID-19 înregistrate în rândul muncitorilor unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, din Germania, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmis, duminică, faptul că reprezentanții Consulatului General al României la Bonn au făcut demersuri pe lângă autoritățile locale și compania angajatoare pentru a solicita să fie luate măsuri pentru gestionarea situației create și pentru a obține informații suplimentare privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor infectate.

Oana Darie, purtătorul de cuvânt al MAE, a declarat la Digi24 că aceste cifre sunt estimative și că ele vor fi confirmate de Departamentul de sănătate publică atunci când vor fi analizate toate testele.

17 români au părăsit carantina și se fac demersuri pentru identificarea lor. E un risc epidemiologic și din acest motiv se încearcă identificarea lor, a spus Darie.

Ea a adăugat că azi are loc o celulă de criză la care vor participa și reprezentanți ai Consulatului General al României la Bonn.

Cei care vin din Germania şi vor să intre în ţară trebuie să ştie că vor fi verificaţi mai amănunţit în această perioadă, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră.

Demersul vine după ce 17 cetăţeni români din Germania au fugit din carantină, iar acum sunt căutaţi de autorităţile locale. În cazul în care poliţiştii de frontieră vor stabili că printre cei care vor să intre în ţară se află şi români care au fugit din carantină, ei vor fi opriţi şi vor fi luate toate măsurile.

Actualitate