Actualitate

830 milioane de euro pentru spitale noi, bani aproape pierduți

Comisarul european, Corina Crețu, pune sub semnul întrebării programul de guvernare ce privește construcția spitalelor regionale.

Scris de 
 pe data 
21 februarie, 2018

Corina Crețu s-a declarat îngrijorată în privința proiectului de guvernare ce promite noi spitale regionale, aprobat în iunie 2015, deoarece, în opinina sa, are mari întârzieri.

„Din păcate, construcţia celor trei spitale regionale este unul dintre proiectele care înregistrează mari întârzieri. Având în vedere că, aşa cum arată lucrurile în prezent, este puţin probabil ca lucrările să înceapă în 2019, autorităţile naţionale trebuie să accelereze demersurile pentru finalizarea studiilor de fezabilitate şi începerea implementării cât mai curând posibil. Un proiect de o asemenea anvergură pentru România necesită toată atenţia celor implicaţi” a declarat comisarul european citat de Agerpres.

Declarația comisarului survine în urma întâlnirii de la Bruxelles cu premierul Dăncilă, pentru că, actuala guvernare vorbește numai de trei spitale în loc de opt (a căror construcție ar trebui finalizată până în 2023), singura problemă fiind legată, aparent, de terenurile unde vor fi ridicate acestea.

Suma finanțată de Uniunea Europeană pentru acest proiect este de 830 de milioane de euro, însă, dacă proiectul nu va fi finalizat la termen, România riscă să piardă acești bani.

Actualitate