La termenul de astăzi, 10 decembrie, a fost depus raportul de expertiză financiar-contabilă, aşa cum a dispus instanţa. La acest moment, audierile martorilor sunt încheiate.

Judecătorul Cristian Deliorga le-a solicitat avocaţilor ambelor părți implicate în proces să fie pregătiţi ca la termenul de astăzi să susţină concluziile finale.

Instanța a dispus ca un nou termen de judecată să aibă loc pe 5 februarie 2019, pentru formularea de obiecțiuni la raportul de expertiză contabilă.

ÎPS Teodosie este judecat la Curtea de Apel Constanţa pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, fiind vorba tot despre un dosar DNA.

Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, este acuzat că în perioada 2010 – 2016 ar fi folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) în scopul de a primi fonduri europene.

 

(Visited 347 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.